30 december 2009

Cupcakes

Supergoda cupcakes=)



100 gram smör, rumstempererat
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
55 gram nougat, ca
Glacyr
100 gram philadelphiaost
50 gram smör, rumstempererat
1,5 dl florsocker
0,5 st citron(er), finrivet skal av
gul karamellfärg, några droppar
till garnering
strössel, och kristyr

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller använd dubbla pappersformar. Fyll dem med smet tills det återstår ca 1 cm av kanten. Skär nougaten i 12 bitar och tryck ner dem ca 0,5 cm i varje muffinsform.

4. Grädda ca 15–20 minuter tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg.

5. Ta ut plåten och låt muffinsen vila i formarna ett par minuter. Lyft ur dem och låt dem kallna på ett galler.

6. Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker, citronskal och hushållsfärg. Vispa till en jämn glasyr med elvisp.

7. Stryk ut glasyren på toppen av kakorna och garnera med strössel och blommor av kristyr



Inga kommentarer: